Myten - Fællesklubben på Danfoss

Gå til indhold

Hoved menu:


Myten:
Der er altid arbejde til dem der vil arbejde! ”Amen”

Det danske arbejdsmarked er velfungerende, når det drejer sig om arbejdsløsheden blandt de langtidsledigei pct.. Danmark har den 3. laveste andelaf langtidsledige, når vi sammenligner os med andre lande.
l I august var 120.800
bruttoledige. Det er 2300
færre end i juli, og dermed er ledighedsprocenten nu 4,5 procent.  Det er ikke set lavere siden april 2009.
Dansk Arbejdsgiverforening advarer, at hvis udviklingen fortsætter, vil det føre til stor mangel på arbejdskraft.
Trods disse positive tal fortsætter jagten på de dovne
arbejdsløse, hvilket er svært at finde nogen som helst mening i.
I januar 2013 trådte dagpengereformeni kraft, der halverede dagpengeperioden fra fire til to år. VK-regeringen indførte den med stemmer fra Dansk Folkeparti og de Radikale. Den skulle motivere dovne arbejdsløse til hurtigere, at finde et job og komme i arbejde.
Tråds stærk kritik og advarsler fra AE (Arbejderbevægelsens Erhvervsråd) om konsekvenserne af denne reform ville ramme skævt, trådte den i kraft.
Jagten på de dovne arbejdsløse er pinligt. ”Ups” - myten om, at de ’dovne’ arbejdsløse ville finde sig et arbejde inden dagpenge perioden udløb, gik i vasken. I  stedet for er der røget 60.000 danskere ud af dagpengesystemet siden januar

2013. ”Pinligt”. Men åbenbart ikke pinligt nok, for her stopper jagten på de ’dovne’ arbejdsløse ikke, for nu er der 800.000 dansker på overførselsindkomst og det er nu dem der er dovne og skal have en dårlig samvittighed.
Så lad dog den Myte død!
Hvem af de 800.000 skal have en dårlig samvittighed?
93.870 arbejder faktisk, de er i virksomhedspraktik, løntilskudsjob, fleks- eller skånejob eller under uddannelse som voksenlærlinge.
2.049 er studerende på revalideringsydelse.
13.028 som lever af ledighedsydelse, fordi deres fleksjobbevilling ikke kan omsættes til et job.
2.957 holder ferie med feriedagpenge
49.576 modtager barsels dagpenge.
62.997 er sygemeldte og modtager sygedagpenge og har faktisk et arbejde.
90.793 er kontanthjælpsmodtagere, som er vurderet ikke-arbejdsmarkedsparate.
228.644 modtager førtidspension.
103.316 har trukket sig tilbage for at gå på efterløn.
154.177 som enten er i aktivering, i gangmed et korterevarende uddannelsesforløb eller helt almindeligt jobsøgende, behørigt registreret og nidkært kontrolleret af det lokale jobcenter. Og sådan kom tallet op 801.407.

Politikerne er ude af trit med resten af samfundet!
Det danske samfund er under pres, vores sikkerhedsnet, der skal beskytte borgerne mod fattigdom i samfundet, bliver undergravet af anden og tredje generations politiker, akademiker og magtpersoner der slet ikke er i trit med resten af samfundet.
Fordi politikere er akademikere, der ikke møder den del af befolkningen, som falder ud af dagpengesystemet eller den gruppe, hvor arbejdsløsheden er stigende på grund af nedslidning og nu ikke længere kan gå på efterløn.
Jagten på de svageste i samfundet kan umuligt være i nogen som helst borgers interesse, for alle kan risikere: at miste job, blive nedslidte på jobbet, blive udsat for uheld, alvorlige sygdom og meget andet. ”Hvem kan så holde til, at blive jagtet for ikke at tale om alle de krænkelser og beskyldninger oveni?”.
Det skal ikke være politikers opgave, at undergrave vores sikkerhedsnet eller træder på folk der allerede ligger ned.
RK



 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu